Kirjat


E-kirjat
Kurssikirjat


 

E-kirjat

E-kirjojen hakemiseen on tehty aaltoReader-sovellus. E-kirjat löytyvät myös painettujen kirjojen tapaan Aalto-Finnasta.

Katso lisätietoja e-kirjojen hakemisesta ja käytöstä E-kirjaoppaastamme.

 

Kurssikirjat - usein kysyttyä kurssikirjoista

KurssikirjatAalto-yliopiston oppimiskeskuksen kurssikirjakokoelmaan hankitaan kirjallisuutta, joka on Aalto-yliopiston tutkintovaatimusten mukaista ja edellytys kurssin suorittamiselle. Oppimiskeskuksen budjetista varataan tietty osuus kurssikirjahankintojen määrärahaksi.

Montako kappaletta kurssikirjoja ostetaan Oppimiskeskukseen?

Hankittavien kurssikirjaniteiden määrä vaihtelee sen mukaan kuinka suuri kurssi on kyseessä. Myös kirjan hinta, saatavuus markkinoilta, sekä e-kirjan saatavuus vaikuttavat hankittavien kurssikirjojen määrään.

Jokaisesta kurssikirjasta hankitaan kokoelmaan vähintään yksi kappale. Oppimiskeskus hankkii kurssikirjoista aina myös e-kirjan, mikäli se on käytettävyydeltään ja hinnaltaan järkevästi ostettavissa. Opiskelijoiden kannattaa hyödyntää myös muita pääkaupunkiseudun kirjastojen kokoelmia etsiessään kurssikirjoja.

Miten kurssikirjoja kannattaa etsiä Aalto-Finna-tietokannasta?

Kurssikirjoja kannattaa etsiä Aalto-Finna-tietokannasta kurssikoodilla, jolloin hakutulokseksi tulevat kaikki kurssilla käytettävät kirjat, myös mahdolliset e-kirjat.

Miksi kurssikirjoilla on lyhyempi laina-aika kuin muilla kirjoilla?

Kurssikirjojen saatavuutta on pyritty parantamaan kirjojen lyhyemmällä laina-ajalla. Lyhyempi laina-aika nopeuttaa kirjojen kiertoa, jolloin useampi opiskelija saa kurssikirjan lainaan kurssin aikana. Oppimiskeskuksen seuraa kurssikirjojen varaus- ja lainaustilannetta, ja hankkii määrärahojen puitteissa suosituille kurssikirjoille lisäkappaleita. Lisätietoja kirjojen lainauksesta tästä.

Voiko kaikkia kurssikirjoja lukea e-kirjana?

Oppimiskeskus hankkii kurssikirjan aina e-kirjana kun se on mahdollista ostaa Aalto-yliopiston e-kirjatoimittajilta, ja kun se on kustannuksiltaan järkevästi hankittavissa. Kustantajat eivät välttämättä tarjoa suosituimpia kurssikirjoja e-kirjoina.

Miten varmistan, että opiskelijat löytävät opetuksessa käyttämäni kirjallisuuden myös oppimiskeskuksesta?

Ilmoituksen uudesta kurssikirjasta voi tehdä lomakkeella. Ilmoitus kannattaa tehdä heti kun uusi kurssikirja on valittu kurssille. Huomioithan, että painettujen kirjojen toimitusaika Aalto-yliopiston sopimusvälittäjiltä on 2-6 viikkoa, ja e-kirjat saadaan aktivoitua yleensä viikossa.

Kurssikirjoiksi kannattaa valita sellaisia kirjoja, jotka ovat opiskelijoiden saatavissa myös kirjakaupoista, sillä oppimiskeskuksen ei ole mahdollista hankkia kaikille kurssin opiskelijoille omaa kurssikirjakappaletta.

Autamme mielellämme kaikissa kurssikirjahankintaan liittyvissä kysymyksissä. Meihin voi ottaa yhteyttä sähköpostitse kirjahankinta-otaniemi [at] aalto [dot] fi.

Kehen voin ottaa yhteyttä, kun haluan varmistaa että kurssikirja löytyy e-kirjana kirjastosta?

Autamme mielellämme kaikissa e-kirjoihin liittyvissä asioissa. Meihin saa parhaiten yhteyden sähköpostilla kirjahankinta-otaniemi [at] aalto [dot] fi (kirjahankinta-otaniemi@aalto.fi.)

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 24.01.2017.